Zeleninový nákyp podávajte studený
10. 8. 2014, 2:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 14:50)

Zdroj: archív
Na obed nemusí byť vždy niečo teplé. Zeleninový nákyp vás zasýti aj ochladí.
Potrebujeme:
● 190 g plátkov cukety
● 100 g karfiolu
● 80 g špargle
● 70 g zeleru
● 170 g brokolice
● 3 vajcia
●400 g riccotty
● 120 g mozzarelly
● soľ
● mleté biele korenie
● zeleninový vývar
Príprava:
Zeler očistíme a nahrubo postrúhame. Ošúpanú špargľu pokrájame. Ružičky brokolice s karfiolom a kúsky špargle so zelerom dáme do hrnca s vývarom. Na miernom ohni uvaríme domäkka. Uvarenú zeleninu scedíme a necháme vychladnúť. Vajcia rozšľaháme, zmiešame s riccottou a nadrobno pokrájanými kúskami mozzarelly. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame vychladnutú zeleninu. Plátky cukety rozložíme na pracovnú dosku, posolíme, necháme chvíľu postáť, osušíme a asi dvomi tretinami vyložíme podlhovastú formu na nákyp. Na plátky cukety dáme plnku a na povrch zvyšné plátky cukety. Prikr yjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúr y na 180 °C. Asi po 40 minútach pečenia alobal odstránime a nákyp dopečieme. Vychladnutý nákyp vyberieme z formy a pokrájame.