Logo
Reklama

Víkendová klasika: Upečte si kysnutý koláč ako od babičky

kysnutý mrežovník s pudingom a mrhuľami

recept:
15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE,
PEČENIE 25 MINÚT
Na cesto:
• 30 g čerstvého droždia
• 400 ml vlažného mlieka
• 150 g krupicového cukru
• 300 g hladkej múky
• 300 g špaldovej hladkej múky
• 50 g oleja
• štipka soli
Na pudingovú náplň:
• 400 ml mlieka
• 3-4 lyžice krupicového cukru
• 50 g vanilkového pudingu (prášok)
• 2 marhuľové kompóty
• 50 g masla
• 1 vajce na potretie
1. Z polovice teplého mlieka, droždia, 1 lyžice
cukru a 1 lyžice hla

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Reklama

Spríjemnite si víkend výbornými pochúťkami. Kysnutým koláčom nič nepokazíte. Máte chuť na mrežovník či bábovku?

Diskusia

(0)

Autor článku

V časopise Zdravie pracuje od roku 2001, prevažne sa venuje témam zameraným na prvú pomoc, dermatológiu, fyzioterapiu a zdravú výživu. Pravidelne pripravuje tipy na cvičenie.
Výber pre vás