Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Svieža celozrnná dobrota: Ovsené trojuholníčky s malinami a orieškami

Čím sú plody tmavšie, tým sú zdravšie – bohatšie na antioxidanty.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Chce to niečo ľahké, ale sladké a zdravé, čo poviete? Ak máte chuť na maškrty, v lete je to jasná voľba. Ovocie plné antioxidantov. A maliny, tie máme v koláčikoch najradšej!

Maliny a jahody si doprajte pravidelne. Telu robia niekoľko zdravých služieb:

* posilňuje imunitu,
* chráni zrak, mozog a tráviaci trakt,
* predchádza nádorovému bujneniu,
* znižuje riziko ochorenia srdca a ciev,
* pôsobí protizápalovo,
* bráni predčasnému starnutiu.

Ovsené trojuholíčky s malinami

Na základ a posýpku:

  • 110 g roztopeného masla,
  • 125 g hnedého cukru,
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu,
  • 120 g špaldovej celozrnnej múky,
  • 100 g ovsených vločiek,
  • hrsť sekaných nelúpaných mandlí,
  • štipka soli.

Na náplň:

  • 500 g mrazených malín,
  • 125 g čerstvých malín,
  • 2 lyžičky zemiakového škrobu (nemusí byť).

Postup

  1. Mrazené maliny roztopíme v hrnci.
  2. Prebytočnú tekutinu necháme stiecť cez sitko a do malín zamiešame škrob.
  3. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkou, potom pridáme zvyšné ingrediencie.
  4. Hrnček zmesi odložíme bokom, zvyšok vysypeme do formy 24 x 20 cm, vystlanej papierom na pečenie.
  5. Dobre utlačíme a zalejeme malinami, navrch poukladáme polky čerstvých malín a posypeme mrveničkou.
  6. Pečieme 30 minút pri 175 °C do zlatista.
  7. Krájame vychladnuté.

Ďalšie zdravé dobroty:

Vyberáme pre vás niečo PLUS