Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

RECEPT: Tvarohový koláč na cesty. Hotový je za pár minút

Ilustračná foto

Zdroj: Valentína Nídelová

Reklama

Rozmýšľate, čo by ste si zbalili na víkendový výlet či turistiku? Vyskúšajte chutný, jednoduchý a hlavne rýchly koláč na cesty.

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • pol balenia kypriaceho prášku
  • 1 balíčka vanilkového cukru

Na tvarohovú plnku:

  • 250g mäkkého tvarohu
  • 2 lyžice práškového cukru (plus na posypanie)
  • 1 malé vajce
  • 30m l oleja
  • pol balíčka vanilkového pudingu
  • pol balíčka vanilkového cukru
  • 300g bobuľového ovocia

Postup:

  1. Z múky, práškového cukru, zo zmäknutého masla, z vajca, kypriaceho prášku a vanilkového cukru vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na polovice. Polovicu cesta zabalíme do mikroténového vrecúška a dáme do mrazničky. Druhú polovicu cesta dáme do plechu s rozmermi 20 x 20 cm vyloženého papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rukou roztlačíme do celého plechu. Okraje necháme vyššie.
  2. Urobíme tvarohovú plnku: V mise spolu zmiešame tvaroh, práškový cukor, vajce, mlieko, olej, pudingový prášok a vanilkový cukor. Plnku rozotrieme na cesto a uložíme na ňu bobuľové ovocie. Zľahka ho posypeme práškovým cukrom. Rúru vyhrejeme na 150 °C a koláč dáme na 10 minút predpiecť.
  3. Potom ho vyberieme a na hrubom strúhadle naň nastrúhame zvyšok cesta z mrazničky. Teplotu v rúre zvýšime na 170 °C a koláč dopekáme ešte 35 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na štvorčeky.

Vyskúšajte tiež:

Vyberáme pre vás niečo PLUS