RECEPT: Tvarohový koláč na cesty. Hotový je za pár minút
5. 10. 2019, 11:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 13:53)

Zdroj: Valentína Nídelová
Reklama
Rozmýšľate, čo by ste si zbalili na víkendový výlet či turistiku? Vyskúšajte chutný, jednoduchý a hlavne rýchly koláč na cesty.
Potrebujeme:
- 250 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 125 g masla
- 1 vajce
- pol balenia kypriaceho prášku
- 1 balíčka vanilkového cukru
Na tvarohovú plnku:
- 250g mäkkého tvarohu
- 2 lyžice práškového cukru (plus na posypanie)
- 1 malé vajce
- 30m l oleja
- pol balíčka vanilkového pudingu
- pol balíčka vanilkového cukru
- 300g bobuľového ovocia
Postup:
- Z múky, práškového cukru, zo zmäknutého masla, z vajca, kypriaceho prášku a vanilkového cukru vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na polovice. Polovicu cesta zabalíme do mikroténového vrecúška a dáme do mrazničky. Druhú polovicu cesta dáme do plechu s rozmermi 20 x 20 cm vyloženého papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rukou roztlačíme do celého plechu. Okraje necháme vyššie.
- Urobíme tvarohovú plnku: V mise spolu zmiešame tvaroh, práškový cukor, vajce, mlieko, olej, pudingový prášok a vanilkový cukor. Plnku rozotrieme na cesto a uložíme na ňu bobuľové ovocie. Zľahka ho posypeme práškovým cukrom. Rúru vyhrejeme na 150 °C a koláč dáme na 10 minút predpiecť.
- Potom ho vyberieme a na hrubom strúhadle naň nastrúhame zvyšok cesta z mrazničky. Teplotu v rúre zvýšime na 170 °C a koláč dopekáme ešte 35 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na štvorčeky.