Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tip na sladký víkend. Perníková bábovka so slivkami

Polevu môžete urobiť z arónie alebo čučoriedok.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Ak je vaša záhrada plná sliviek a vy neviete čo s nimi, pripravte si z nich túto rýchlu bábovku.

Vyskúšajte recept na perníkovú bábovku, ktorá je jemná, nadýchaná a krásne vonia po korení a slivkách. 

Potrebujeme: 

  • 350 g hladkej múky
  • 160 g kryštálového cukru 
  • 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
  • 2 vajcia
  • 80 g masla
  • 250 ml mlieka
  • 350 g sliviek bez kôstok
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RECEPT: Hrnčeková bábovka s jablkami. Šťavnatá a voňavá!

    Postup:

    • Vajíčka si vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom spolu do peny. 
    • K vajíčkam pridáme roztopené maslo a mlieko, dobre premiešame. 
    • Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do perníka a všetko opäť dobre premiešame do hustého cesta.
    • Umyjeme si slivky, z ktorých vyberieme kôstky a pokrájame ich na menšie kúsky.
    • Nakrájané slivky pridáme do cesta. 
    • Formu na bábovku si vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy a povrch uhladíme. 
    • Bábovku pečieme vo vyhratej rúre na 175°C približne 45 minút. 
    • Perníkovú bábovku môžeme na koniec podľa chuti ozdobiť práškovým cukrom.   

    Vyberáme pre vás niečo PLUS