Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

RECEPT: Chce to niečo ľahšie. Jabĺčka v župane? Ale tieto, sú špeciálne!

Produkcia a styling Veronika Kollárová.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Redakcia

Obmedzovať sa po sviatkoch treba postupne. A navyše, po tomto dezerte výčitky svedomia nemusíte mať.

Za pol hodinku máte pripravený ľahký dezert, ktorým nikto z vašich blízkych nepohrdne. Uvidíte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RECEPT Slaná chuťovka vhodná nielen na sviatky TEASER
    Zdroj: Canva

    Potrebujeme:

    • 6 stredne veľkých jabĺk
    • 2 lyžice slivkového lekváru
    • 2 lyžice nasekaných mandlí
    • 2 lyžice nahrubo nasekaných brusníc
    • pol lyžičky mletej škorice
    • 2 lyžice trstinového cukru
    • 400 g lístkového cesta
    • 1 vajce na potretie

    Už ste počuli náš podcast?

    Postup

    Zdroj: Laura Witteková

    Jablká v župane.

    1. Jablká ošúpte a vyrežte jadrovník tak, aby vznikla priehlbina, do ktorej potom budete môcť dať náplň.
    2. Lekvár zmiešajte s mandľami, brusnicami a so škoricou.
    3. Jablká obaľte v trstinovom cukre a naplňte lekvárovou zmesou.
    4. Lístkové cesto vyvaľkajte približne na hrúbku 2 mm a nakrájajte ho na 1,5 cm pásiky. Každý pásik potrite rozšľahaným vajíčkom, aby sa mohol prilepiť. Na koniec pásika posaďte jabĺčko a postupne ho obtočte až po vrch. Keď budete mať pásiky kratšie, jednoducho ich nadpojte a pokračujte v obtáčaní jabĺčka.
    5. Nakoniec celé jablko potrite vajíčkom, položte do pekáča s tým, že každé jablko bude mať okolo seba miesto, keďže cesto trochu narastie. Pekáč s jablkami prikryte alobalom a dajte piecť pri 180 °C na 25 minút. Po uplynutí tohto času pekáč odokryte a pečte ďalších 20-25 minút dozlatista.
    6. Ako ozdobu môžete zo zvyškov cesta urobiť lístky, ktoré pridáte navrch zabaleného jabĺčka.

    Vyskúšajte aj ďalšie zdravé jablkové RECEPTY:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS