Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Prsty si oblížu aj deti. Obyčajné placky ako ich nepoznáte!

Zemiakovo-zeleninové placky.

Zdroj: Karolína Trnovcová

Reklama

Keď zrazu neviete, čo vymyslieť na večeru a doma na vás pozerá päť hladných krkov, stavte na placky. A dá sa do nich skryť kus zdravia.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zdanlivo obyčajný nápoj: 11 benefitov citrónovej šťavy
    Zdroj: Canva

    Keď vás je doma päť, vymyslieť raňajky či večeru nie je vždy jednoduché. Niekedy je to len chlebík so šunkou, inokedy krupicová kaša, potom mixovaná polievka a občas človek skutočne nevie, čím zasýtiť hladné brušká svojich detí.

    Vtedy treba zistiť, čo doma je a koľko času príprava jedla potrvá. Zemiakovo-zeleninové placky však nikdy nesklamú. Predsa len je to jedlo, po ktorom si deti oblizujú prsty aj keď nevedia, koľko dobrých vecí sa v nich skrýva, a ktoré by inak nezjedli.

    Zemiakovo-zeleninové placky

    Čo potrebujeme pre 5 osôb:

    • 6-7 zemiakov
    • 1 cuketa
    • 100g ovsených vločiek
    • 2 mrkvy
    • 3 vajíčka
    • 5-8 lyžíc hladkej múky
    • 3 strúčiky cesnaku
    • mleté čierne korenie
    • majoránka
    • soľ

    Postup na placky nájdete na ďalšej strane ►►►

    Zdroj: Karolína Trnovcová

    Placky v sebe môžu ukrývať aj deťmi neobľúbenú zeleninu.

    Postup:

    • Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme napučať.
    • Medzitým si na jemno nastrúhame očistené zemiaky, cuketu a mrkvu. Prebytočnú šťavu zlejeme.
    • Pridáme napučané vločky, ktoré v prípade potreby vyžmýkame. Pokiaľ dáte vody tak akurát, žmýkať nemusíte.

    Zdieľať

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Pomôže v boji s vírusmi a vylepší i pokožku. Kde nájdete éčko?
      • Múku pridávame na koniec a tak, aby zmes nebola príliš hustá, ale ani príliš riedka.
      • Kvalitnú panvicu, najlepšie s nepriľnavým povrchom, potrieme slabou vrstvou oleja a tvarujeme placky. Opekáme z oboch strán približne 3 minúty.
      • Hotové placky vyberáme a položíme na krátko na papierovú servítku, alebo obrúsok, aby popili prebytočný tuk. Pozor, aby sa neprilepili. Servírovať ich môžeme teplé, ale aj vychladnuté. Najlepšie sú s bielym jogurtom, alebo kyslou smotanou.

      Dobrú chuť!

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Po manažérskej pozícii v divadle pôsobí od roku 2007 ako novinárka. Venovala sa spravodajským témam, zákulisiu televíznej tvorby a od roku 2022 problematike zdravia. Okrem písaného textu pripravuje aj obrazové a video materiály, zabezpečuje obsah na sociálnych sieťach. Má za sebou vysokoškolské štúdium teatrológie na VŠMU a poľštiny na FF UK.