Netradičné a plné nových chutí: Šťavnaté fašírky, aké ste ešte nejedli
25. 2. 2025, 15:00 (aktualizované: 24. 3. 2025, 20:19)
BYLINKOVÉ FAŠÍRKY PO ÁZIJSKY

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Bylinkové fašírky po ázijsky.
4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 35 minút
Potrebujeme:
- 400 g mletého kuracieho mäsa
- za hrsť byliniek: petržlen, rozmarín, tymian a koriander
- 3 lyžice strúhanky
- 2 vajcia
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletého čili
- 1 lyžička korenia karí
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička mletých feniklových semienok
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pyré
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- soľ, mleté čierne korenie
Na servírovanie:
- pečené zemiaky
- citrón
- šalát
- jogurt
- sladká čili omáčka
Postup:
- Mleté mäso, bylinky, strúhanku, vajcia, všetky koreniny, prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor vypracujte na hladšiu zmes. Dochuťte soľou a korením.
- Rúru predhrejte na 160 °C. Z mäsovej hmoty tvorte menšie guľky a po dve ich napichajte na špajdle.
- Dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 35 minút.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Autor článku
Výber pre vás
Reklama