Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Netradičné a plné nových chutí: Šťavnaté fašírky, aké ste ešte nejedli

BYLINKOVÉ FAŠÍRKY PO ÁZIJSKY

Bylinkové fašírky po ázijsky.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Bylinkové fašírky po ázijsky.

4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 35 minút

Potrebujeme:

  • 400 g mletého kuracieho mäsa
  • za hrsť byliniek: petržlen, rozmarín, tymian a koriander
  • 3 lyžice strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého čili
  • 1 lyžička korenia karí
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletých feniklových semienok
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • pečené zemiaky
  • citrón
  • šalát
  • jogurt
  • sladká čili omáčka

Postup:

  1. Mleté mäso, bylinky, strúhanku, vajcia, všetky koreniny, prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor vypracujte na hladšiu zmes. Dochuťte soľou a korením.
  2. Rúru predhrejte na 160 °C. Z mäsovej hmoty tvorte menšie guľky a po dve ich napichajte na špajdle.
  3. Dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 35 minút.

Strana

3/5

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Po manažérskej pozícii v divadle pôsobí od roku 2007 ako novinárka. Venovala sa spravodajským témam, zákulisiu televíznej tvorby a od roku 2022 problematike zdravia. Okrem písaného textu pripravuje aj obrazové a video materiály, zabezpečuje obsah na sociálnych sieťach. Má za sebou vysokoškolské štúdium teatrológie na VŠMU a poľštiny na FF UK.
Reklama