Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Grilovaná pražma kraľovská

Dobrú chuť!

Zdroj: Peter Záhradník

Reklama

Ryby pečte na strednej teplote, nikdy nie priamo nad plameňom grilu. Čas prípravy sa pohybuje od 5 do 15 minút, závisí od hrúbky mäsa. Dobre prepečené sú, keď z nich po stlačení nevyteká žiadna šťava.

Potrebujeme:

2 kusy pražmy kráľovskej, soľ, korenie na ryby, sušený cesnak, olej

Postup:

Na očistených rybách urobíme nožom hlbšie zárezy. Ryby znútra i zvonku posolíme, posypeme korením na ryby a sušeným cesnakom. Necháme odstáť asi 15 minút na chladnom mieste. Potom jednotlivé ryby uložíme na grilovací rošt na ryby a ugrilujeme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS