Grilovaná pražma kraľovská
15. 6. 2012, 8:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 15:26)

Zdroj: Peter Záhradník
Reklama
Ryby pečte na strednej teplote, nikdy nie priamo nad plameňom grilu. Čas prípravy sa pohybuje od 5 do 15 minút, závisí od hrúbky mäsa. Dobre prepečené sú, keď z nich po stlačení nevyteká žiadna šťava.
Potrebujeme:
2 kusy pražmy kráľovskej, soľ, korenie na ryby, sušený cesnak, olej
Postup:
Na očistených rybách urobíme nožom hlbšie zárezy. Ryby znútra i zvonku posolíme, posypeme korením na ryby a sušeným cesnakom. Necháme odstáť asi 15 minút na chladnom mieste. Potom jednotlivé ryby uložíme na grilovací rošt na ryby a ugrilujeme.