ČOKOrýchlovka: Šťavnatý koláč z hrnčeka hotový raz-dva!
19. 3. 2022, 9:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 21:35)

Zdroj: Archív
Reklama
Máte chuť na čokoládovú dobrotu? Máme pre vás chutný tip, ktorému neodolá žiaden čokoholik.
Recept v šikovnej hrnčekovej podobe priniesol portál Dobré jedlo. Je od ich vernej čitateľky Lívie Adamcovej a je fantastický! Nech sa vám jej koláčik doma vydarí.

Zdroj: Shutterstock
Príprava: 15 minút, pečenie 45 minút
Potrebujeme:
- 5 vajec
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnček granka
- 1 hrnček oleja
„Ak máte doma celiatika, múku pokojne nahraďte 1 a pol hrnčekom pomletých orechov," radí Lívia.
Na polevu:
- pol hrnčeka kávy (uvarenej, osladenej)
- ríbezľový džem
- 1 a pol téglika smotany na šľahanie
- 150 g čokolády na varenie
POSTUP je na ďalšej strane...
- Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou, práškom do pečiva, grankom a olejom. Nakoniec do hmoty jemne vmiešajte sneh. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35-45 minút.
- Upečený, ešte teplý koláč polejte studenou kávou a nechajte ju dobre vsiaknuť. Potom koláč potrite džemom.
- V hrnci zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Chvíľu ju povarte a nechajte trochu vychladnúť. Ešte tekutú polevu natrite na koláč. Najlepšie chutí odležaný – 8 až 10 hodín.
VIDEOtip z kuchyne Zdravia

Video Player is loading.
RECEPT: Hrnčeková bábovka s jablkami. Šťavnatá a voňavá!Celý recept na jablkovú bábovku nájdete TU