Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

ČOKOrýchlovka: Šťavnatý koláč z hrnčeka hotový raz-dva!

Čokoládový koláč na víkend.

Zdroj: Archív

Reklama

Máte chuť na čokoládovú dobrotu? Máme pre vás chutný tip, ktorému neodolá žiaden čokoholik.

Recept v šikovnej hrnčekovej podobe priniesol portál Dobré jedlo. Je od ich vernej čitateľky Lívie Adamcovej a je fantastický! Nech sa vám jej koláčik doma vydarí. 

Príprava: 15 minút, pečenie 45 minút

Zdroj: Shutterstock

Príprava: 15 minút, pečenie 45 minút

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnček granka
  • 1 hrnček oleja

„Ak máte doma celiatika, múku pokojne nahraďte 1 a pol hrnčekom pomletých orechov," radí Lívia. 

Na polevu:

  • pol hrnčeka kávy (uvarenej, osladenej)
  • ríbezľový džem
  • 1 a pol téglika smotany na šľahanie
  • 150 g čokolády na varenie

POSTUP je na ďalšej strane...

 

  1.  Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou, práškom do pečiva, grankom a olejom. Nakoniec do hmoty jemne vmiešajte sneh. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35-45 minút.
  2. Upečený, ešte teplý koláč polejte studenou kávou a nechajte ju dobre vsiaknuť. Potom koláč potrite džemom.
  3. V hrnci zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Chvíľu ju povarte a nechajte trochu vychladnúť. Ešte tekutú polevu natrite na  koláč. Najlepšie chutí odležaný – 8 až 10 hodín. 

VIDEOtip z kuchyne Zdravia 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:39
Remaining Time 0:39
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RECEPT: Hrnčeková bábovka s jablkami. Šťavnatá a voňavá!

    Celý recept na jablkovú bábovku nájdete TU

    Vyberáme pre vás niečo PLUS