Logo
Reklama

Ako dnes budete robiť zemiaky? Skúste tento skvelý recept

Zemiaky pecene v soli

Potrebujeme :
Zemiaky, hrubozrnná morská soľ, olivový olej, vetvičky rozmarínu

Postup
Zemiaky aj so šupkou umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Suchý plech posypeme hrubozrnnou soľou, na ktorú položíme kolieska zemiakov. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po 30 minútach pečenia alobal odstránime, zemiaky posypeme lístkami rozmarínu a dopečieme do zlatista. Upečené zemiaky podávame pokvapkané olivovým olejom.

Zdroj: ZDRAVIE

Reklama
Reklama

Či varené alebo pečené, zemiaky sú plné draslíka a horčíka. Obsahujú aj meď, fosfor a vápnik.

Diskusia

(0)

Výber pre vás