Prečo sa oplatí mať tvaroh vždy v chladničke? Poteší vás nielen vysoký obsah bielkovín, ale i probiotík. Práve tie vám prostredníctvom posilnenia črevnej mikroflóry vylepšia aj imunintný systém. Ľahšie stráviteľný je nízkotučný tvaroh, ktorý obsahuje maximálne dvadsať percent tuku.
Na vlasy i nechty
Tvaroh patrí ku klasickým zdrojom vápnika, ktorý ocenia kosti. Spolu s bielkovinami vám však vylepší aj nechty a vlasy. Bielkoviny totiž spolupracujú na tvorbe kolagénu. Zároveň sa vďaka nim zlepšuje i spracovanie železa, ktoré získate z bežných potravín. Mnohí však siahnu po tvarohu kvôli tomu, že podporuje regeneráciu pečene. Teraz vám už nič nestojí v ceste, aby ste vyskúšali chutnú, tvarohovú nátierku.
Potrebujeme:
- 500 g tvarohu
- 2 lyžice olivového oleja
- zväzok čerstvej mäty
- trochu petržlenovej vňate
- cíbiky mladej cibuľky
- trochu čili
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup:
- Nadrobno nakrájajte petržlenovú vňať, cíbiky i mätu.
- Zmiešajte tvaroh s olejom, pridajte pripravené bylinky. Na záver dochuťte čili, mletým korením a soľou.
Pri tvorbe tvarohových nátierok sa fantázii medze nekladú. Pokojne ho môžete zmiešať aj s bazalkou, žeruchou, rukolou, pokojne do nich prihoďte ľanové alebo chia semienka. Bez problémov ju môžete kombinovať s nastrúhanou mrkvou alebo reďkovkou.