Prinášame vám 3 recepty na zdravé rizotá. Sú jednoduché aj na prípravu. Dobrú chuť!
Zeleninové rizoto s quinoou
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 150 g quinoy,
- 300-350 ml zeleninového vývaru,
- 1 cuketa,
- 1-2 ks mrkvy, 1
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 60 g sterilizovanej kukurice,
- 100 g vareného hrášku,
- olivový olej,
- soľ,
- mleté biele korenie,
- hrsť sójových orieškov,
- bazalka
Postup:
- Teplou vodou premytú quinou opražíme v hrnci na olivovom oleji. Posolíme, zalejeme Teplým zeleninovým vývarom a pod pokrievkou uvaríme do mäkka. Odstavíme a necháme asi 10 minút odstáť.
- Cuketu aj so šupkou umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kocky. Ošúpanú mrkvu pokrájame na kolieska. Olúpanú cibuľu nadrobno nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme kolieska mrkvy, posolíme a spolu pár minút opečieme.
- Vložíme pokrájanú cuketu, prelisované strúčiky cesnaku, dosolíme a ochutíme mletým korením. Spolu podusíme do mäkka. Vmiešame uvarený hrášok s kukuricou a spolu premiešame.
- Do vyššej okrúhlej formy dávame postupne uvarenú quinou a zeleninu. Formu odstránime, povrch posypeme sójovými orieškami a dozdobíme bazalkou.