Diétna kapustová polievka
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strednú cibuľu
- 2 stredné mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 1 červenú papriku
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ½ čajovej lyžičky talianskeho korenia
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- ¼ lyžičky soli
- 8 šálok zeleninového vývaru
- 1 stredne veľká hlávka zelenej kapusty
- 1 veľká paradajka
- 2 čajové lyžičky vínneho octu
Postup:
- V hrnci zohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Varte a miešajte, kým zelenina nezačne mäknúť, asi po 6 až 8 minútach. Pridajte papriku, cesnak, talianske korenie, čierne korenie a soľ a za stáleho miešania varte 2 minúty.
- Pridajte vývar, kapustu a paradajku a polievku priveďte k varu. Potom teplotu znížte a varte kým všetka zelenina nezmäkne, 15 až 20 minút. Odstráňte z tepla a vmiešajte ocot.
VIDOtip z kuchyne Zdravia