Španielska Valencia je domovom azda najobľúbenejšej odrody – ovocia hurmikaki kaki persimon, ktorá nerastie nikde inde na svete. Celé leto tu pod horúcou oblohou zrejú okrúhle oranžové plody. Keď udrie mráz a studená zima zalieza pod kožu, prichádza ich čas. Široká paleta vitamínov, ktoré do nich vložilo rozpálené slnko, pridá na kráse a zdraví každému, kto je ochotný sa s nimi zoznámiť.
V domovskej krajine sú hurmikaki obľúbené pre svoju sladkú, no zároveň jedinečnú chuť, ale aj nízku energetickú hodnotu a blahodarné účinky na celý organizmus. Odborníci ich považujú za významný zdroj vitamínov skupiny B, tiamínu, riboflavínu, niacínu, vitamínu C a najmä vitamínu A. Dužina, ktorá obsahuje až 80 % vody, má veľké množstvo vlákniny, prírodných antioxidantov, fosforu či magnézia. Je dokázané, že kaki posilňujú imunitný systém.
- 91%
- 7%
- 2%
Váš hlas bol započítaný