Orechové rezy Blanky Bendzákovej.
Zdroj: Blanka Bendzáková
POSTUP:
KORPUS
- Vaječné bielka vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme 4 žĺtka, 5 PL strúhanky a 20 dkg vlašských orechov.
- Spolu vyšľaháme, cesto nalejeme na stredne veľký plech vyložený oplátkou. Boky plechu treba vymastiť a vysypať strúhankou.
- Pečieme približne 25 minút pri 170 stupňoch.
PLNKA
- Maslo vymiešame s cukrom a 2 žĺtkami.
- Uvaríme silnú čiernu kávu, ktorú necháme vychladnúť.
- Precedíme, pridáme 1 zlatý klas a uvaríme to spolu na hladkú kašu.
- Keď kaša vychladne, postupne do nej pridávame maslovú plnku a vymiešame spolu na hladký krém.
- Ja som pre chuť pridala aj 2 PL rumu.
- Cesto potrieme marmeládou, na to natrieme plnku a nastrúhame čokoládu. Na vrch môžete použiť aj opražené orechy.
DOBRÚ CHUŤ!