Vietnamská kuracia polievka Pho Ga
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 1 menšie kurča,
- 2-3 ks badiánu,
- 2 ks kardamómu,
- 1 ks celej škorice,
- zrnká celého čierneho korenia,
- ryžové rezance,
- čili papričku,
- rybiu omáčku podľa chuti,
- 1 zväzok cibuľky,
- 2-3 cibuľky na ozdobu,
- petržlenovú a koriandrovú vňať,
- limetkovú šťavu,
- ½ limetky,
- klíčky,
- kúsok zázvoru.
Postup:
- Umyté kurča rozporciujeme, zbavíme kože, dáme do hrnca, celé zalejeme vodou, posolíme a uvedieme do varu. Plameň stíšime, pridáme pokrájané cibuľky a uvaríme do mäkka. Uvarené kura z hrnca vyberieme, mäso oberieme a pokrájame. Kosti vložíme späť do vývaru, pridáme badián, škoricu, kardamóm, očistený zázvor, zrnká celého čierneho korenia, limetku a varíme ďalej asi 20 minút. Podľa chuti ochutíme rybou omáčkou.
- Ryžové rezance pripravíme podľa návodu. Vývar scedíme . Na tanier dáme kúsky mäsa, pokrájanú cibuľku , nasekanú vňať a nadrobno pokrájanú čili papričku. Zalejeme horúcim vývarom, pokvapkáme limetkovou šťavou a posypeme klíčkami.
VIDEO tip z kuchyne Zdravia: