Pre svoju nízku kalorickú hodnotu sú reďkovky ideálnym doplnkom redukčných diét. Organizmus však potešia aj jej výživové hodnoty. Sto gramov reďkovky pokryje dvanásť percent dennej potreby železa, viac ako sedemdesiat percent vitamínu K a tridsať percent vitamínu C. Práve céčko je dôležité pre posilnenie imunitného systému. Okrem toho obsahuje aj kyselinu listovú, draslík či meď. Ak vás trochu zaštípe, nevzdávajte sa jej.
Znižuje riziko cukrovky
Za štipľavou chuťou sa skrývajú horčičné oleje, ktoré priaznivo ovplyvňujú metabolizmus cukrov. Mnohí odborníci v súčasnosti skúmajú ich antidiabetické vlastnosti. Podľa odborníkov z Jordánska sa za reďkovkamin, ako prevenciou proti vzniku cukrovky, skrýva hneď niekoľko mechanizmov. Reďkova je napríklad bohatá na antioxidanty, ktoré zniužjú oxidačný stres, aj ten sa podieľa na vzniku cukrovky. Výhodou reďkoviek je i nízky glykemický index, vďaka nemu zelenina takmer vôbec nezvýši hladinu cukru v krvi. Vyše deväťdesiat percent tejto zeleniny tvorí voda.