Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zdravá domáca nátierka z lososa, ktorá poteší všetkých fajnšmekrov

Dip z lososa.

Zdroj: Pinterest

Reklama

Losos patrí medzi najzdravšie jedlá na svete. A navyše je aj chutný, čo o mnohých zdravých veciach celkom neplatí. A ak si vyrobíte vlastnú paštétu, bude ešte oveľa zdravšia!

O skvelých zdravotných benefitoch lososa a najmä omega-3 mastných kyselín sa dozviete v mnohých, aj odborných článkoch. Poďme si povedať, ako si pripravíte domáce pâté, výbornú paštétu, alebo ak chcete nátierku z lososa.

Potrebujete

  • 250 g čerstvého lososa bez kože
  • 1 a pol menšej cibule
  • 1 stonka zelera
  • čerstvé bylinky - malá viazanička petržlenovej vňate
  • sušené bylinky - 4 bobkové listy, 1 ČL mäty
  • 240 ml bieleho suchého vína
  • 100g údeného lososa
  • 1PL vysokopercentnej kyslej smotany (najlepšie 25%)
  • 1/2PL citrónovej šťavy
  • 1PL olivového oleja";i:10;s:67:"maslo, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, údená paprika
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEOrecept: Zdravá a chutná jednoduchá nátierka z lososa
    Zdroj: youtube

    Postup

    1. lososa z oboch strán osolíme a okoreníme, necháme postáť 10 minút
    2. 1 cibuľu rozkrojíme na štvrťky a spolu s čerstvými aj sušenými bylinkami dáme do hrnca,  pridáme 1 ČL čierneho korenia a zalejeme 750 ml studenej vody.
    3. Prilejeme víno a spolu varíme 25 minút.
    4. Znížime teplotu na minimum, vložíme lososa a zakryté dusíme 5 minút.
    5. Odstavíme z ohňa a necháme oddychovať 10 minút.
    6. Medzitým nakrájame polovicu cibule nadrobno. Do panvice dáme kúsok masla, na ktorom cibuľu trochu podusíme.
    7. Lososa vyberieme z hrnca, necháme odkvapkať, vychladnúť, vložíme do väčšej misy a roztlačíme vidličkou.
    8. Údeného lososa nakrájame nadrobno a prisypeme do misy. Pridáme tiež vychladnutú udusenú cibuľu.
    9. Všetko spolu zmiešame a pridáme smotanu, citrónovú šťavu a olivový olej.
    10. Prisypeme asi 1/4ČL údenej papriky, podľa chuti prisolíme a znova dôkladne premiešame. Kto má rád jemnejšiu konzistenciu, môže pomazánku na koniec pomixovať tyčovým mixérom.";i:10;s:131:"Podávame najlepšie na jednohubkách, chlebíčkoch či knäckebrote, posypané pažítkou alebo nasekanými lístkami petržlenu.

    Dobrú chuť!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS