Niektoré bežné potraviny sa dajú ľahko premeniť na superpotraviny. Ak viete, ako na to, môžete maximalizovať ich výživové hodnoty. Najmä antioxidanty, ktoré sa prirodzene nachádzajú v ovocí a zelenine, môžu byť aj zdvojnásobené! Napríklad ak necháte paradajky mimo chladničky, obsah lykoprénu, dôležitého antioxidantu s protirakovinovými vlastnosťami, sa v nich zdvojnásobí.
Je tiež dobré vedieť, že aj určité kombinácie potravín môžu byť prospešné. Napríklad mliečne výrobky majú tendenciu znižovať výživové hodnoty bobuľového ovocia, no naopak olejniny ich znásobujú. Preto zmes bobuľového ovocia a orieškov zaliata mandľovým mliekom je rozhodne oveľa prospešnejšia, ako napríklad mliečny koktejl z tohoto ovocia.
Overené finty na zlepšenie výživovej hodnoty zeleniny >>>