Tiež sa už obzeráte po vitamínových bombách pred zmenou ročného obdobia? S podporou obranyschopnosti vám pomôže kozie mlieko a produkty z neho. Pomáhajú pri stresovej záťaži a miernia migrény. Kozí syr sa skvele sa hodí aj to teplých jedál. Špenát a bylinky podľa vašej chuti zvýrazňuje najsilnejšie prírodné antibiotikum a na záver chrumkavé oriešky pre pevné kosti a zdravý cholesterol. Tomu sa hovorí výborný recept na cestoviny!
Potrebujeme:
- 200 g cestovín,
- cesnakový olej ,
- 90 g zmesi miešaných čerstvých bylín,
- 30 g čerstvého špenátu,
- 1 malú bielu cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 60 g kozieho syra,
- 30 g posekaných mandlí.
Zdroj: Peter Záhradník
Postup:
- Cibuľu so strúčikmi cesnaku olúpeme a nadrobno pokrájame.
- Bylinky so špenátovými lístkami posekáme a dáme do mixéra spolu s cibuľou a cesnakom.
- Prilejeme cesnakový olej, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a zmes rozmixujeme.
- Cestoviny uvarené v posolenej vode scedíme a dáme do misy.
- Prelejeme bylinkovou zmesou a dobre zamiešame.
- Každú porciu na tanieri posypeme nahrubo postrúhaným kozím syrom a ozdobíme opečenými mandľami.