Tiež milujete koláče z tvarohu? Aj tie slané chutia vďaka nemu veľmi návykovo. Nalejte si k bylinkovému bochníku s mozzarellou pohár vínka a užívajte si čas bez práce, ideálne s priateľmi a rodinou. Aj im bude chutiť!
Vedeli ste že...
...tvaroh je plný vápnika pre zdravé kosti, B - vitamínov pre krásu, bielkovín pre svaly a tiež je bohatým zdrojom železa, ktoré vám dodá potrebnú energiu.
Potrebujeme:
- 1 vajce,
- 250 g hrudkovitého tvarohu,
- 150 g masla,
- 125 g hladkej pšeničnej múky,
- 125 g hladkej celozrnnej špaldovej múky,
- pol kávovej lyžičky trstinového cukru,
- 1 kávová lyžička kypriaceho prášku,
- pol kávovej lyžičky soli.
Plnka
- 150 g mozzarelly (nakrájanej alebo nastrúhanej),
- 1-2 strúčiky cesnaku,
- 30 g nastrúhaného parmezánu,
- 50 g tvarohu,
- 2 lyžice kyslej smotany,
- bylinky podľa chuti,
- na potretie 1 vajce, soľ a sezam.
Postup
- Rúru zohrejeme na 190 stupňov Celzia.
- Suché ingrediencie zmiešame a pridávame do zmiešaných mokrých ingrediencií.
- Cesto z maslovej hmoty zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút odpočívať do chladu.
- Na plnku zmiešame všetky prísady.
- Cesto rozdelíme na tretiny. Jednu vyvaľkáme do kruhu s priemerom menej než 24 centimetrov, dáme naň plnku a rozotrieme ju aj ku krajom.
- Kruhom vyvaľkaného zvyšného cesta plnku prikryjeme a okraje podhneme.
- Bochník potrieme vajcom, posypeme sezamom a dáme piecť. Po 20 až 30 minútach bude bochník zlatistý.
- Vyberieme ho a prikryjeme utierkou, nech neoschne.
- Krájame a podávame s pestom z medvedieho cesnaku.