Pokiaľ aj vy patríte k tým, ktorí sa nekamarátia napríklad s lepkom, skúste sa porozhliadnuť po vhodných náhradách. Vyskúšajte náš tip na chutný obed úplne bez gluténu a doprajte si vaše obľúbené jedlo bez obáv! Inšpirovať sa môžete aj ďalšími overenými receptami.
Obed, na ktorom si pochutia aj bezlepkáči
Sympatická finalistka známej televíznej súťaže v pečení, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila cestoviny v odľahčenej bezlepkovej verzii. Všetko potrebné na prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
Bezlepkové penne s kuracím mäsom podľa JULKY
Suroviny:
· 250 g penne K-free
· 1 kuracie prsia
· 1 malá cibuľka
· soľ podľa chuti K-Classic
· čierne korenie podľa chuti
· 2 strúčiky cesnaku
· 1 limetka
· 125 ml smotany na šľahanie K-free
· 50 g syru Parmigiano regiano K-Favourites
· 3 PL olivového oleja K-Favourites
· bazalka
Postup:
Do vriacej vody pridáme lyžicu soli a dáme variť penne na približne 10 minút. Na olivovom oleji opražíme osolené a okorenené kuracie prsia. Keď budú hotové, odložíme ich nabok na tanier a necháme ho odstáť. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na panvici, kde sa predtým robili kuracie prsia. Pridáme cesnak a limetkovú šťavu, osolíme, okoreníme. Uvarené penne zlejeme, no necháme si trochu vody, ktorú pridáme k omáčke. Nakoniec prilejeme smotanu, postrúhaný syr a bazalku. Môžeme servírovať.
- Náš tip:
Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!
