Rýchly ríbezlový koláč
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka masla
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 4 vajcia
- 1/4 šálky mlieka
- 2 šálky červených ríbezlí a 4-5 vetvičiek na ozdobu
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C. V miske zmiešajte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ.
- V druhej miske vymiešajte vyjíčka s cukrom a potom pridajte roztopené maslo, ktoré by nemalo byť horúce. K zmesi pridajte vanilkový extrakt a polovicu suchých ingrediencii zmiešaných v druhej miske. Pridajte mlieko a zpracujte aj druhú polovicu suchých ingrediencií. Keď je cesto hotové pridajte ríbezle.
- Cesto vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Koláč pečieme 25-30 minút.
- Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a podávame s vetvičkami ríbezlí na vrchu.
Viac ovocných receptov na ďalšej strane...