Biely poklad nielen pre vegetariánov
Základnou surovinou na výrobu tofu sú sójové bôby, z ktorých sa získava sójové mlieko. Zrážaním sójového mlieka pomocou solí, enzýmov alebo kyselín sa získava lahodné tofu.
Tofu je vhodným jedlom nielen pre vegetariánov, a to vďaka vysokému obsahu vitamínov B, E, vápnika, draslíka a bielkovín. Je ľahko stráviteľné a nezaťaží vaše trávenie.
Tofu už v dnešnej dobe nie je takou neznámou potravinou ako pred rokmi. Bežne ho dostanete kúpiť v potravinách. Dokonca aj v rôznych variáciách. Základné tofu je biele a bez chuti, ale v ponuke sú aj ochutené - údené, marinované, bazalkové alebo chilli. Na aké máte len chuť.
Pripraviť si ho môžete na milión spôsobov. Skúste si ho urobiť v sviežej verzii so zeleninou a jogurtom. Tip na recept máme z redakcie Dobré jedlo.
Recept nájdete na ďalšej strane: