Viac ako 10 rokov trvalo v švajčiarskej svetoznámej čokoládovni, kým vyvinuli úplne nový druh čokolády. Ružovú! Možno ste už na ňu narazili aj vy, ale rovnako ako mnohí iní ste si pomysleli, že toto veru s čokoládou nemá nič spoločné a isto ide len o fintu na zákazníkov, ktorým predajú na ružovo zafarbenú stuženú polevu. Ide však o skutočne kvalitnú čokoládu vyrobenú z kakaových bôbov!

 Uverili ste mýtu, že čím tmavšia čokoláda, tým lepšia? Je to inak

Rubínová pochúťka je štvrtá do série

Nevšedný odtieň rubínovej farby, rovnako ako príchuť pripomínajúca maliny, sa v tomto type čokolády vyskytuje celkom prirodzene a bez umelých prísad. Tajomstvo ružovej čokolády spočíva v unikátnom výrobnom procese, počas ktorého sa z kakaových bôbov odrody Ruby uvoľňuje prirodzená chuť bobuľovín a zároveň vyniká jedinečný farebný tón. Ide o najväčšiu novinku vo svete čokolády od objavenia bielej varianty pred 80 rokmi. Rubínová pochúťka sa po svojom uvedení v roku 2017 postavila po bok k čokoláde horkej, mliečnej a bielej. 

7 signálov prezradí, čo práve chýba vášmu telu. Doplňte to!

Zdravej kakaovej sušiny obsahuje naozaj dosť

Výrobné tajomstvo nechcú Švajčiari prezradiť, no pomaly sa odhaľuje. Každý kakaový bôb je totiž po rozlomení ružový, no v procese spracovania stmavne. Je pravdepodobné, že pri ružovej čokolády sa fermentácia výrazne skráti a farba sa konzervuje kyselinou citrónovou. Nečakajte preto klasickú čokoládovú chuť. Nie je horká, mliečna ani sladká - je viac ovocná, ale názor si musí urobiť každý sám. Ružovú čokoládu dostanete samostatnú, ale aj na koláčikoch, sušienkach či nanukoch. 

A že ide naozaj o kvalitnú čokoládu, dosvedčuje aj jej zloženie. Kým mliečna čokoláda musí obsahovať aspoň 25% kakaovej sušiny a horká minimálne 35%, ružová jej obsahuje až 47% a biela žiadnu. No a o prospešnosti čokolády na zdravie, samozrejme v menšom množstve, ste už isto počuli. 

RECEPT: Rýchly čokoládový koláč, z ktorého nepriberiete