Pozvali ste na záhradnú párty rodinu a priateľov, a chcete ich prekvapiť niečim výnimočným a chutným. Aby odchádzali spokojní, pripravte im lahodný a zdravý syr halloumi. Fantázii sa medze nekladú a môžete z neho urobiť hneď niekoľko chodov. Inšpiráciu na recept a tipy, ako použiť tento syr sme získali z redakcie Dobré jedlo.
Syr z Cypru
Cyperčania ho používajú do slaných koláčov, cestovín, do polievok či s vajíčkami. Keďže má vysoký bod topenia, je ako jeden z mála syrov vhodný na tepelnú úpravu bez toho, aby sa na povrchu roztiekol. Keďže ostáva pevný, je vhodný aj na vysmážanie, grilovanie či prípravu špízov.
Je ľahko stráviteľný a zdravý, a preto o jeho zdravotných benefitoch nemôžeme pochybovať. Ako iné mliečne produkty, je bohatý na vápnik potrebný pre kosti a významný zdroj bielkovín pre rast svalov. Je plný vitamínov A, B, D a minerálnych látok. Znižuje riziko cukrovky a slúži ako prevencia pred kardiovaskulárnymi chorobami. Vďaka obsahu tuku vie na dlhšiu dobu zasýtiť, a preto je vhodný aj pri chudnutí. Je to hotový zázrak.
Ako pripraviť halloumi nájdete na ďalšej strane>>>