Príprava tohto receptu vám skutočne nezaberie veľa času, potrebujete naň len 2 ingrediencie:
- lístkové cesto
- lieskovo-orieškový krém
Postup:
- Použite rozvaľkané lístkové cesto, ušetrí vám to čas. Polovicu cesta natrite lieskovo-orieškovou nátierkou, môžete posypať aj nasekanými orieškami. Druhú polovicu cesta preložte cez natretú časť a cesto dobre pritlačte, aby sa časti spojili.
- Potom cesto stočte a pomocou ostrého noža alebo nite odkrojte kolieska, ktoré poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska pred pečením potrtite mliekom, pri pečení tak získajú zlatohnedú farbu a budú chrumkavejšie.
Pečieme 10-12 minút pri teplote 220 stupňov. Hotové koláčiky vyberieme z rúry a môžeme posypať nasekanými orieškami či práškovým cukrom.