Čokoládové guličky sú prirodzene sladené datľami. Neobsahujú žiadnu pridanú múku ani cukor a napriek tomu chutia fantasticky. Datle majú vysoký obsah vlákniny, takže môžu pomôcť predchádzať zápche.
Potrebujeme:
- 1 1/2 šálky vlašských orechov
- 1 šálka datlí
- 1/4 šálky kakaového prášku
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky jemnej soli
Postup:
Zdroj videa: [email protected]
- Vo veľkom kuchynskom robote pomelte vlašské orechy najemno. Keď sú vlašské orechy pomleté, pridajte datle, kakaový prášok, vanilku a soľ. Znova mixujte, kým nevznikne lepkavé, jednotné cesto.
- Cesto naberajte polievkovou lyžicou a v rukách vytvarujte guličky, ktoré ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom ich dajte do chladničky alebo mrazničky, aby stuhli.
- Keď sú guličky na dotyk pevn môžete ich ešte obaliť v kakaovom prášku.
- Guličky môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 2 týždne alebo v mrazničke 3 mesiace.
Tip:
- Ak nemáte doma vlašské orechy, môžete použiť aj iné. Napríklad pekanové orechy či mandle.
- Datle môžete nahradiť iným sušeným ovocím, napríklad hrozienkami. Aj keď budú chutiť o čosi inak, stále budú veľmi dobré!