Potrebujeme:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 (170 g) filety z lososa
- soľ, čierne korenie
- 3 polievkové lyžice masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 225 g cherry paradajok
- 60 g baby špenátu
- 120 ml smotany na varenie
- 25 g parmezánu
- čerstvé bylinky - bazalka, petržlen
- citrón
Postup:
Zdroj videa: Instagram@myfitnessplan
- Rybu si osolíme a okoreníme. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme filety z lososa. Pečime s kožou hore 6 minút, potom ho otočíme a pečieme ďalšie 2 minúty.
- Lososa vyberieme z panvice a na výpeku si roztopíme maslo, pridáme cesnak, ktorý minútu orestujeme. Potom pridáme paradajky prekrojené na polovicu, tie osolíme a okoreníme. Pridáme špenát, smotanu a parmezán. Všetko dobre premiešame a varíme asi 3 minúty.
- Do hotovej omáčky na panvicu dáme upečené filety z lososa a dochutíme bylinkami a štavou z citróna. Dobrú chuť!