Recept: Vietnamská polievka Pho z kuracieho mäsa, výborná!
6. 5. 2022, 14:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 21:35)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Klasická polievka Pho je z hovädzieho mäsa a kostí a robí sa pomerne náročným postupom. No môžete si pripraviť aj veľmi rýchle a zároveň veľmi lahodné kuracie Pho. Zamilujete sa do neho!
Ak ste fanúšik Pho, túto kuraciu verziu si určite zamilujete tiež. Je jednoduchšia na prípravu ako hovädzie Pho a nemusíte zháňať kosti, stačia kuracie stehná!
Potrebujete
Na samotnú polievku:
- 1 PL oleja, 2 cibule, rozpolené, ponechajte spodnú jemnú šupku, 5 cm kúsok neošúpaného zázvoru nakrájaný na plátky s hrúbkou asi 0,75 cm
- 2 litre vody
- 1,5 kg kuracích stehien s kosťou a kožou
- 1 malý zväzok koriandru
- 5 hviezdicových anízových strukov
- 1 tyčinka škorice
- 4 klinčeky
- 2 ČL semien feniklu
- 2 ČL semienok koriandra
- 8 ČL rybacej omáčky";i:10;s:11:"6 ČL cukru";i:11;s:20:"1/2 až 3/4 ČL soli

Video Player is loading.
Plastové obaly podporujú ukladanie tuku. Z tohoto nejedzte!Ďalej potrebujete:
- 360 g suchých ryžových rezancov, tenkých plochých (alebo 600 g čerstvých)
- 2 stonky zelenej cibuľky, jemne nakrájané
Na prichutenie:
- 3 šálky fazuľových klíčkov
- 1 malý zväzok thajskej bazalky, máty, koriandru
- 2 limetky nakrájané na mesiačiky
- Hoisin omáčka
- Sriracha
- červené chilli papričky, jemne nakrájané, ak máte radi štipľavé
Postup
- Zohrejte olej vo veľkom 6-litrovom hrnci na vysokú teplotu. Zázvor a cibuľu položte lícom nadol, nechajte 2 minúty nerušene, kým nesčernie. Otočte a nechajte piecť ďalšie 2 minúty.
- Všetky ďalšie ingrediencie okrem soli vložte do hrnca a pridajte vodu. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, aby to VEĽMI jemne dusilo pod pokrievkou, ale nechajte malú škárku.
- Dusíte domäkka 1,5 hodiny. Odoberte z hladiny penu, ktorá vystúpi na povrch raz alebo dvakrát počas varenia.
- Vyberte kuracie mäso a vývar preceďte do čistého hrnca - mali by ste mať 1,5 litra. Ak máte viac, ešte povarte, aby sa zredukoval. Ak menej, doplňte ho vodou.
- Osoľte vývar a priveďte ho do mierneho varu. Vývar by mal byť mierne "presolený" - chuť sa totiž oslabí, keď pridáte rezance. Udržujte vývar teplý, kým nebude pripravený na podávanie.
- Nakrájajte kuracie mäso, odstráňte kosti a kožu.
Servírovanie:
- Pripravte rezance podľa návodu až tesne pred podávaním. Veľmi dobre sceďte, prebytočná voda riedi vývar.
- Vložte rezance do misiek. Navrch dajte natrhané kuracie mäso.
- Zalejte aspoň 375 ml / 1,5 šálky vývaru.
- Posypte zelenou cibuľkou a pridajte prísady podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!