Reklama

Recept: Vietnamská polievka Pho z kuracieho mäsa, výborná!

Vietnamese,Soup,Pho,Ga,With,Chicken,And,Rice,Noodles,In

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Klasická polievka Pho je z hovädzieho mäsa a kostí a robí sa pomerne náročným postupom. No môžete si pripraviť aj veľmi rýchle a zároveň veľmi lahodné kuracie Pho. Zamilujete sa do neho!

Ak ste fanúšik Pho, túto kuraciu verziu si určite zamilujete tiež. Je jednoduchšia na prípravu ako hovädzie Pho a nemusíte zháňať kosti, stačia kuracie stehná!

Potrebujete

Na samotnú polievku:

  • 1 PL oleja, 2 cibule, rozpolené, ponechajte spodnú jemnú šupku, 5 cm kúsok neošúpaného zázvoru nakrájaný na plátky s hrúbkou asi 0,75 cm
  • 2 litre vody
  • 1,5 kg kuracích stehien s kosťou a kožou
  • 1 malý zväzok koriandru
  • 5 hviezdicových anízových strukov
  • 1 tyčinka škorice
  • 4 klinčeky
  • 2 ČL semien feniklu
  • 2 ČL semienok koriandra
  • 8 ČL rybacej omáčky";i:10;s:11:"6 ČL cukru";i:11;s:20:"1/2 až 3/4 ČL soli
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Plastové obaly podporujú ukladanie tuku. Z tohoto nejedzte!

    Ďalej potrebujete:

    • 360 g suchých ryžových rezancov, tenkých plochých (alebo 600 g čerstvých)
    • 2 stonky zelenej cibuľky, jemne nakrájané

    Na prichutenie:

    • 3 šálky fazuľových klíčkov
    • 1 malý zväzok thajskej bazalky, máty, koriandru
    • 2 limetky nakrájané na mesiačiky
    • Hoisin omáčka
    • Sriracha
    • červené chilli papričky, jemne nakrájané, ak máte radi štipľavé

    Postup

    1. Zohrejte olej vo veľkom 6-litrovom hrnci na vysokú teplotu. Zázvor a cibuľu položte lícom nadol, nechajte 2 minúty nerušene, kým nesčernie. Otočte a nechajte piecť ďalšie 2 minúty.
    2. Všetky ďalšie ingrediencie okrem soli vložte do hrnca a pridajte vodu. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, aby to VEĽMI jemne dusilo pod pokrievkou, ale nechajte malú škárku.
    3. Dusíte domäkka 1,5 hodiny. Odoberte z hladiny penu, ktorá vystúpi na povrch raz alebo dvakrát počas varenia.
    4. Vyberte kuracie mäso a vývar preceďte do čistého hrnca - mali by ste mať 1,5 litra. Ak máte viac, ešte povarte, aby sa zredukoval. Ak menej, doplňte ho vodou.
    5. Osoľte vývar a priveďte ho do mierneho varu. Vývar by mal byť mierne "presolený" - chuť sa totiž oslabí, keď pridáte rezance. Udržujte vývar teplý, kým nebude pripravený na podávanie.
    6. Nakrájajte kuracie mäso, odstráňte kosti a kožu.

    Servírovanie:

    1. Pripravte rezance podľa návodu až tesne pred podávaním. Veľmi dobre sceďte, prebytočná voda riedi vývar.
    2. Vložte rezance do misiek. Navrch dajte natrhané kuracie mäso.
    3. Zalejte aspoň 375 ml / 1,5 šálky vývaru.
    4. Posypte zelenou cibuľkou a pridajte prísady  podľa vlastného výberu. 

    Dobrú chuť!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS