Cesto na pizzu, ktoré si pripravíte týmto jednoduchým postupom, môžete použiť ihneď po vykysnutí, alebo ho po vymiesení uložte do platovej krabičky vymastenej olivovým olejom a dajte do chladničky. Vydrží tam aj týždeň, pomalinky bude kysnúť a po vybratí bude okamžite pripravené na pečenie. Z tohoto množstva sa dá urobiť jedna hrubšia alebo dve tenké pizze. Záleží na tom, akú máte radšej.
Potrebujete
- 1/2 pohára teplej vody
- 1 a 1/2 pohára chlebovej múky
- 1 ČL cukru
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL sušeného droždia alebo 4 g čerstvého
- olivový olej
Postup
- Cukor rozpustíte vo vode v mise alebo v nádobe kuchynského robota.
- Pridáte droždie, rozmiešate a pár minút počkáte, či začne pracovať
- Prisypete múku a soľ a buď ručne alebo pomocou robota vypracujete pružné cesto. Môžete pridať aj za lyžicu olivového oleja.
- Na priame použitie dáte cesto do vymastenej misy, prikryjete a necháte cca hodinu kysnúť. Na neskoršie použitie vložíte vypracované (nevykysnuté) cesto do zatvárateľnej vymastenej nádobky a dáte do chladničky.
Je to také jedoduché!