Mrkva, hrášok či zelené fazuľky nemusia patriť len do polievky. Pripraviť si z nich môžete aj chutný závin. Možno aj vás prekvapí jedna surovina, ktorou sa plnka doplní. Je ňou ryža. Závin môže poslúžiť ako hlavné jedlo. Chuťovo ho doplní smotanový dip.
Potrebujeme:
- jedno balenie rozvaľkaného lístkového cesta
- 200 g zeleniny - mrkvu, hrášok, karfiol, zelené fazuľky
- 200 g uvarenej ryže
- zeleninový vývar
- 2 vajcia
- 100 g mozzarelly
- soľ
- mleté čierne korenie
- jedno vajce na potretie
Na dip:
- 200 ml kyslej smotany
- šťavu z citróna
- petržlenovú vňať
- soľ
- mleté biele korenie
Postup:
- Mrkvu očistite a nakrájajte na malé kocky, karfiol rozoberte na ružičky. Zelenú fazuľku tiež nakrájajte na menšie časti. Krátko povarte v zeleninovom vývare a sceďte.
- Uvarenú ryžu v miske zmiešajte so zeleninou. Pridajte rozšľahané vajcia, na kocky nakrájanú mozzarellu, podľa chuti osoľte, okoreňte a spolu premiešajte.
- Lístkové cesto rozviňte, rozotrite plnku a opäť ho zviňte. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie, povrch cesta potrite rozšľahaným vajcom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 20 minút.
- Závin podávajte s dipom, ktorý pripravíte z kyslej smotany, citrónovej šťavy, petržlenovej vňate, zo soli a z korenia.