Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Veľkonočný zemiakový šalát s cviklou. Zdravší RECEPT si zamilujete!

Pripravte si na tieto sviatky zemiakový šalát inak.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tieto sviatky si pripravte zemiakový šalát inak. Chutiť vám bude aj bez majonézy.

Repa je lacná a nesmierne zdravá zelenina s krásnou farbou. Ako ju podsunúť tým, ktorí ju odmietajú z princípu? Možno im zachutí v kombinácii s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou. Osviežujúci šalát sa hodí ako príloha k rezňom, ale keď ho doplníte vajíčkom, obstojí aj ako samostatné jedlo.

Potrebujeme: 

  • 2 varené repy
  • 600 g varených zemiakov
  • 4 kyslé uhorky
  • 2 jarné cibuľky

Na zálievku:

  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica čerstvého kôpru
  • 1 lyžička soli
  • 1 štipka čierneho korenia

Postup:

  1. Zemiaky umyte, uvarte v šupke domäkka a nechajte trocha vychladnúť. Potom ich ošúpte, nakrájajte na kocky a vložte do šalátovej misy. Uvarenú a olúpanú červenú repu nakrájajte na rovnako veľké kocky a dajte do druhej misy.
  2. Dobre premiešajte suroviny na zálievku. Primiešajte k nim jednu najemno nakrájanú jarnú cibuľku (bielu časť) a rovnako jemne nakrájané kyslé uhorky. Časť zálievky pridajte k zemiakom a časť k červenej repe a premiešajte.
  3. Až nakoniec opatrne spojte ochutené zemiaky a repu tak, aby sa šalát čiastočne prepojil, ale aby repa nezafarbila celý obsah - vznikne tak zaujímavý farebný efekt. Šalát nechajte odležať a podávajte posypaný jarnou cibuľkou.

Tip na vylepšenie: Zemiaky a repu môžete pripravovať v jednej mise, celý šalát bude mať ružovkastú farbu. Ak vám nechutí kôpor, pridajte do zálievky lyžičku strúhaného chrenu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS