Tip na tento recept máme z redakcie Dobré jedlo
PARADAJKOVÁ OMÁČKA S MÄSOVÝMI GUĽKAMI
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Na 4 PORCIE budete potrebovať:
Na guľky:
- 600 – 800 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
- 1 väčšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 3 lyžice strúhanky
- soľ, mleté čierne korenie
Na omáčku:
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- pol lyžičky celého čierneho korenia
- 4 guľôčky nového korenia
- 4 celé klinček
- 1 kus celej škorice
- 2 bobkové listy
- 800 ml paradajkového pretlaku
- cukor a citrónová šťava (podľa potreby)
- maslo na zjemnenie omáčky
- soľ, mleté čierne korenie
PRÍPRAVA: 40 minút
VARENIE 90 minút
Postup na ďalšej strane