Čokoládu milujeme, či už samú o sebe, alebo ako súčasť koláčov. Tá chuť sa nedá s ničím porovnať. Pripravte si chutnú a zdravú maškrta, s ktorou zožnete úspech u malých aj veľkých gurmánov.

Potrebujeme:

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70%
  • 50 g kokosového oleja
  • 4 bielky
  • 3 lyžice kokosového alebo trstinového cukru
  • 70 g pohánkovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov
  • štipka morskej soli

Vyskúšajte tiež: RECEPT: Super rýchly ovocný koláč so sezónnym ovocím

Postup:

  1. Čokoládu roztopíme nad parou s kokosovým olejom a necháme mierne vychladnúť. Bielky s kokosovým cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Pohánkovú múku zmiešame s kypriacim práškom a so soľou a dvakrát ju preosejeme. Do mierne vychladnutej čokolády po lyžičkách vmiešavame múku.
  2. Vznikne veľmi husté cesto. Ďalej po lyžičkách a veľmi zľahka vmiešavame do cesta sneh. Cesto zostane redšie, ale krásne nadýchané. Formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a koláč pečieme pri teplote 180 °C 20-25 minút.
    Autori receptu: Veronika Kašická, Viktória Janov, Lívia Šuľová

Mohlo by vás zaujímať: