Má množstvo vitamínov a minerálnych látok, predovšetkým železo a horčík. Najviac ich z nej získate, ak si ju pripravíte surovú. Máme pre vás inšpiráciu - výborný šalát so syrom s modrou plesňou. Chuť zelenej špargle je okrem toho výraznejšia a zároveň má vyšší obsah vitamínu C než tá biela. 

Viac: Špargľa je bohatá na vitamíny, pomáha schudnúť a je aj afrodiziakom 

Potrebujeme:

  • 100 g ražnej celozrnnej tarhone,
  • 200 ml zeleninového vývaru,
  • 80 g zelenej špargle,
  • 2 cibuľky,
  • 60 g sakury (mikrobylín),
  • 150 g ľadového šalátu,
  • 50 g syra s modrou plesňou,
  • soľ,
  • olivový olej,
  • 2 lyžičky limetkovej šťavy,
  • 1 strúčik cesnaku.

Postup:
Tarhoňu opečieme v hrnci nasucho. Podlejeme teplým vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. Očistenú špargľu uvaríme v posolenej vode. Ľadový šalát natrháme a zmiešame so sakurou. Pridáme pokrájanú špargľu s nakrájanými cibuľkami. Vmiešame uvarenú tarhoňu a kúsky syra. Zalejeme zálievkou pripravenou zmiešaním olivového oleja, soli, limetkovej šťavy a prelisovaného strúčiku cesnaku.      

Tip na večeru od šéfkuchára: Jarný šalát s jahodovým dresingom
RECEPT na silu a mladosť: Originálne jedlá so špenátom si zamilujete
3-dňový FIT jedálniček: MIND diéta je hitom, schudnete s ňou bez hladovky 
Čakanka pre zdravé trávenie: Pripravte si z nej takéto dobroty