Náš recept je na 10 až 12 porcií.
Na korpus:
- 300 g sušienok (shortbread)
- 75 g strúhaného kokosu
- 100 g roztopeného masla
Na citrónový puding:
- 8 žĺtkov
- 140 ml citrónovej šťavy
- 100 g masla
- kôra zo 4 citrónov
Na krém:
- 500 g cream cheese
- 180 g roztopenej bielej čokolády
- štipka soli
Postup:
- Sušienky, kokos a maslo rozmixujte. Sušienkovú zmes utlačte na dno formy a dajte do chladničky.
- Zatiaľ pripravte citrónový puding: Do ohňovzdornej misky dajte všetky suroviny, misku položte nad hrniec s vriacou vodou a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Hotový puding prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
- Na krém dajte do misy cream cheese izbovej teploty, roztopenú čokoládu, dve tretiny vychladnutého pudingu a všetko dobre premiešajte. Natrite na pripravené sušienky. Navrch krému naneste zvyšok pudingu a lyžicou urobte pekné vlnky.
- Cheesecake nechajte aspoň 3-4 hodiny vychladiť a môžete podávať.
Príprava a food styling: Veronika Kollárová