Koľko ľudí, toľko prejavov histamínovej intolerancie. A toľko potravín, ktoré problémy púšťajú. Na jedno sa však môžete spoľahnúť: najbezpečnejšie sú jedlá, ktoré si pripravíte bez stresu a z čerstvých surovín. Vyskúšate aj tento chutný mangový cheesecake. 

Na prípravu mangových cheesecake potrebujeme:

Na korpus:
40 g mletých mandlí
40 g mletých lieskových orieškov
40 g mletého kokosu
65 g zmäknutého masla

Na krém:
250 g čerstvého syra typu Philadelphia alebo Lučina
100 ml smotany na šľahanie 
2 lyžice medu 
1 vanilkový struk
1 vajce
3 lyžice mangového pyré

Na pyré:
1 zrelé mango 
1 lyžica kukuričného škrobu

Na ozdobu:
mango
mangové pyré
jedlé kvety 
vňať materinej dúšky, mäty alebo medovky lekárskej

Vyskúšajte tiež: RECEPT: Írsky chlebík bez droždia či kvásku si ľahko pripravíte aj doma

Postup:  

  • Mandle, oriešky a kokos zmiešame s rozpusteným maslom. Vytvoríme kompaktný korpus na cheesecake, ktorým naplníme papierové košíčky na mafiny.
  • Vložíme ich do formy a cesto dôkladne lyžičkou utlačíme. Plech s košíčkami dáme do chladničky, kým pripravíme pyré. 
  • Mango nakrájame na kocky a s trochou vody ho uvaríme domäkka. Potom ho rozmixujeme dohladka, pridáme škrob rozmiešaný s trochou vody a varíme na miernom ohni do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
  • Syr, šľahačku, med, vanilkový struk a vajíčko rozmixujeme do nadýchaného krému. Postupne popri šľahaní pridávame mangové pyré. 
  • Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Vyberieme košíčky z chladničky, do každého dáme asi 2 lyžice krému a vložíme do rúry piecť na 20-25 minút. 
  • Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním vložíme na 4 hodiny do chladničky. 
  • Zdobíme lyžicou mangového pyré, kúskami manga, jedlými kvetmi a bylinkami.

Čítajte tiež: