Tvaroh vás zasýti a vďaka bielkovinám nadlho odoženie pocit hladu. Kalórií sa báť nemusíte. Obsahuje množstvo vitamínov, najmä béčka a bohatý je na minerály.
Vylieči vás
Zostali vám po lete lesné plody? Či už zavárané alebo mrazené, vyberte si obľúbené ovocie a pripravte si cez víkend voňavý koláč. Vedeli ste, že okrem množstva antioxidantov a vitamínov pôsobia proti zápalovým procesom v tele? A ani náhodou nezabudnite na mandľové lupienky. Bude vám vďaka nim slúžiť pamäť a poslúchať vás cholesterol. Bez tých by to nebolo ono! Poďme sa do toho pustiť.
RECEPT: Tvaroháč s mrveničkou
Potrebujeme:
- 160 g polohrubej špaldovej múky,
- 50 g trstinového cukru,
- 100 g masla,
- pol balíčka kypriaceho prášku,
- 40 g mandľových lupienkov,
Plnka
- 500 g jemného mäkkého tvarohu,
- 200 g kyslej smotany,
- 200 ml mlieka,
- 4 lyžice medu (podľa chuti),
- pol kávovej lyžičky mletej vanilky,
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku,
- 150 g drobného ovocia (čučoriedok, černíc, malín, ríbezlí – môže byť aj mrazené).
Postup
- Rúru zohrejeme na 180 stupňov Celzia.
- Plech s rozmermi 17 x 23 centimetrov vyložíme papierom na pečenie.
- Z múky, cukru, masla a kypriaceho prášku spravíme mrveničku.
- Dve tretiny z nej dáme na dno formy a jemne utlačíme, do zvyšnej tretiny primiešame mandľové lupienky.
- Náplň pripravíme zmiešaním všetkých prísad okrem ovocia a vylejeme ju na utlačenú mrveničku, posypeme ju drobným ovocím a zasypeme mrveničkou s mandľami.
- Pečieme 40 minút, po vytiahnutí necháme vychladnúť a až potom krájame.