Na jablkový koláč potrebujeme: 

  • 750 g jabĺk
  • 4 vajcia 
  • 250 g staršieho čierneho chleba
  • 50 g lieskových orieškov 
  • 2 lyžice hrozienok
  • šťava z 2 citrónov 
  • 100 g práškového cukru 
  • 1 prášok do pečiva
  • tuk na vymastenie formy

Súťaž: Máte chuť maškrtiť, ale nechcete pribrať ani gram?

Postup:

Jablká olúpeme, prekrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Pridáme hrozienka a premiešame. Chlieb rozdrobíme prstami, opražíme na panvici bez tuku dohneda a v mise ešte rozdrobíme. Do žĺtkov zamiešame cukor, mleté lieskové oriešky, opražené chlebové omrvinky, prášok do pečiva a pripravené plátky jabĺk. Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do formy vymastenej tukom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Autor receptu: ANZA

Vyskúšajte tiež: