Nemusíte sa obávať, že ide o nejaký novodobý výstrelok. Starí Rimania napríklad s cviklou zaobchádzali opačne ako my. Keď bola zrelá, koreň odhodili a s listami šup ho do varenia.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 zväzok mrkvy aj s vňaťou
- 1 zväzok cvikly aj s vňaťou
- 1 menšiu maslovú tekvicu
- 100 gramov čiernych olív v oleji
- 2 lyžice baby kapár v slanom náleve
- 1 citrón
- 1 celý cesnak
- 1 tvrdý syr
- olivový olej
Celý potsup nájdete TU
1. Zeleninu očistite
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Zeleninu poriadne umyte a nakrájajte na štvrtiny. Tekvicu rozkrojte. Jadierka vydlabajte a odložte si ich stranou. Potom tekvicu nakrájajte na centimetrové pásiky.
Zdroj: Shutterstock