Strukovinové koláče skladujte v chladničke a čo najrýchlejšie skonzumujte, aby nezačali kvasiť. No po jablkovom koláči z cícerovej múky určite nezostane ani omrvinka.
Potrebujeme:
- 180 g cícerovej múky,
- 1 lyžička kypriaceho prášku,
- 1 lyžička mletej škorice,
- štipka soli,
- 2 veľké vajcia,
- 2 lyžičky vanilkového extraktu,
- 3 lyžice kokosového cukru,
- 2 lyžice kokosového oleja,
- 1 a pol jablkanakrájaného na drobné kocky,
- pol nastrúhaného jablka,
- za dve hrste lieskových orieškov, pár orieškov necháme bokom a nasekáme nadrobno.
Postup
- Rúru rozohrejeme na 175 °C.
- Formu vyložíme papierom na pečenie.
- V jednej mise zmiešame múku, kypriaci prášok, škoricu, soľ.
- V druhej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme vychladnutý, roztopený kokosový olej, vanilkový extrakt a potom suché ingrediencie, jablká a oriešky.
- Jemne premiešame, dáme do formy, posypeme zvyšnými sekanými orieškami a pečieme 20 minút.
- Necháme schladnúť, nakrájame a podávame.
Recept na JABLKOVÉ rezy, ktoré vám uľahčia trávenie. Tento sa vždy podarí!