Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jedli ste už CUKETOVÝ koláč s orieškami? Po tomto sa len zapráši

Delicious,Summer,Quiche,With,Zucchini,In,A,Baking,Dish,Over

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Oriešky v jesennom jedálničku nesmú chýbať. A čo tak ich skombinovať s nízkokalorickou cuketou?

Na tomto fajnovom receptíku si pochutí celá rodina. Obsahuje minimum kalórií, no budete sa zalizovať. Navyše komprimuje množstvo vitamínov a minerálov potrebných v sychravej sezóne. Na jeho prípravu si vyhraďte asi 40 minút. Dvadsaťminútovku budete potrebovať na prípravu, približne štvrťhodinku na pečenie v peci. 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    7 rýchlych receptov na prvé príznaky virózy. Tieto bylinky sú TOP

    Potrebujeme: 

    • za hrsť sušených hrozienok
    • za hrsť vlašských orechov (nahrubo posekaných)
    • 200 ml rumu
    • 2 vajcia
    • 200 g kryštálového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 400 g hladkej múky
    • 100 g špaldovej múky
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • 1 balíček škoricového cukru
    • 160 ml repkového oleja
    • 200 ml kyslej smotany
    • 1 väčšia cuketa (nastrúhaná na hrubšie)
    • práškový cukor na posypanie

    Postup:

    1. Hrozienka a orechy namočte asi hodinu pred pečením do rumu. Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom dobre vyšľahajte do hustej peny.
    2. Obe múky preosejte so sódou a primiešajte škoricový cukor. Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne zapracujte múku s cukrom a so škoricou, olej, kyslú smotanu a cuketu. Na záver vmiešajte namočené hrozienka aj orechy spolu s rumom. Cesto premiešajte a pomocou stierky ho prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    3. Koláč pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút. Pre istotu urobte skúšku špajdľou. Pred podávaním ho posypte práškovým cukrom

    Dobrú chuť a na zdravie :-) 

    Vyberáme pre vás niečo PLUS