Na tomto fajnovom receptíku si pochutí celá rodina. Obsahuje minimum kalórií, no budete sa zalizovať. Navyše komprimuje množstvo vitamínov a minerálov potrebných v sychravej sezóne. Na jeho prípravu si vyhraďte asi 40 minút. Dvadsaťminútovku budete potrebovať na prípravu, približne štvrťhodinku na pečenie v peci.
Potrebujeme:
- za hrsť sušených hrozienok
- za hrsť vlašských orechov (nahrubo posekaných)
- 200 ml rumu
- 2 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 400 g hladkej múky
- 100 g špaldovej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 balíček škoricového cukru
- 160 ml repkového oleja
- 200 ml kyslej smotany
- 1 väčšia cuketa (nastrúhaná na hrubšie)
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Hrozienka a orechy namočte asi hodinu pred pečením do rumu. Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom dobre vyšľahajte do hustej peny.
- Obe múky preosejte so sódou a primiešajte škoricový cukor. Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne zapracujte múku s cukrom a so škoricou, olej, kyslú smotanu a cuketu. Na záver vmiešajte namočené hrozienka aj orechy spolu s rumom. Cesto premiešajte a pomocou stierky ho prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Koláč pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút. Pre istotu urobte skúšku špajdľou. Pred podávaním ho posypte práškovým cukrom
Dobrú chuť a na zdravie :-)