Raňajky: Jablkovo-škoricové mafiny
Pre tých, ktorí chcú rýchle a ľahké raňajky, ktoré si môžete vopred pripraviť, sú tieto mafiny vynikajúcou voľbou. Jablká majú tendenciu mať dlhšiu trvanlivosť ako iné ovocie, a keď sú zmiešané s ovsenými vločkami, škoricou, vajíčkom a mliekom, sú vynikajúcim tipom na zdravé a chutné raňajky.
Jablkovo-škoricové mafiny.
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 3 šálky (300 gramov) ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka (240 ml) mlieka
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky javorového sirupu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 stredne jablko
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 stupňov. Pri pečení môžete použiť košíčky alebo si olejom vymastite formu na mafiny.
- V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie, ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- Do druhej misky si pridajte mlieko, vajcia, javorový sirup a vanilkový extrakt a takisto dobre premiešajte. Pridajte všetky suché prísady a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja. Na záver pridajte nakrájané jablko a jemne všetko spolu premiešajte.
- Zmes rozdeľte rovnomerne do formy na mafiny. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút alebo dovtedy, kým nie sú mafiny zlatohnedé a pevné.