Raňajky: Ovsené vločky na slano
Vymeňte tradičné ovsené vločky s ovocím za tento recept - ovsené vločky zmiešané s pestom, praženými paradajkami a vajíčkom. Nebojte sa nahradiť pesto za akúkoľvek omáčku alebo korenie, ktoré máte radi. V recepte môžete využiť takisto akúkoľvek zeleninu, ktorú práve doma máte.
Slané ovsené vločky
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 paradajka
- 1/2 cibule
- 1 lyžička pesta
- olivový olej
- 2 vajcia
- 1 lyžička mletého cesnaku
Postup:
- V hrnci prevarte 2 šálky vody. Kým začne voda vrieť, nakrájajte paradajky a cibuľu na kocky.
- Do vriacej vody pridajte ovsené vločky. Tesne predtým, ako absorbujú všetku vodu (asi po 8 minútach) primiešajte pesto a už viac nevarte.
- Ovsené vločky nechajte s pestom chvíľu odstáť.
- Zatiaľ si na panvici rozohrejte olivový olej a cibuľu, pridajte cesnak a osmažte, kým nebude jemne mäkká.
- Potom pridajte paradajky a tie na miernom ohni opekajte asi 10 minút. Na druhej panvici si pripravte z vajíčok volské oká.
- Ovsené vločky servírujte s paradajkami a vajíčkom.