B1 TIAMÍN
Má priaznivé účinky pri liečbe ochorení periférnych nervov a svalov. Jeho nedostatok sa prejavuje zažívacími ťažkosťami a zvýšenou únavou. Jeho prirodzeným zdrojom sú pšeničné klíčky, no nájdete ho aj v strukovinách, vo vajciach, v slnečnicových semienkach, orechoch, droždí, celozrnných výrobkoch a mäse. Jeho prínos spočíva hlavne v podpore správneho fungovania nervových buniek.
B2 RIBOFLAVÍN
Je dôležitý pri telesnom raste a pomáha obnovovať krvné bunky. K príznakom nedostatku patrí suchá a popraskaná pokožka, popraskané kútiky i pery, strata chuti do jedla, úzkosť a citlivosť na prudké svetlo. S deficitom sa spája aj únava a malátnosť. Významným zdrojom riboflavínu je mäso, vnútornosti a najmä pečeň, listová zelenina, vajcia, orechy a mliečne výrobky.