Tvarohovú nátierku môžete jesť pokojne aj bez pečiva, stačí si k nej nakrájať čerstvú zeleninu. Ak však máte chuť, bez problémov si ju natriete na krajec chleba. Pravidelná konzumácia tvarohu posilní nielen kosti, ale poteší aj črevnú flóru. Rovnako ako iné mliečne výrobky, obsahuje totiž probiotiká. Bielkoviny, ktoré tvaroh obsahuje vám pomôžu pri budovaní svalovej hmoty, ale posilnia i kvalitu vlasov a nechtov.
Potrebujeme:
- 250 g tvarohu
- 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 2 vajíčka
- 1 väčšiu mrkvu
- 2 stredné zavárané uhorky
- 1 cibuľu
- čiere korenie
Postup:
- Vajíčka uvarte natvrdo a ošúpte.
- Do misky dajte tvaroh, potom pridajte jogurt alebo smotanu.
- Potom nastrúhajte mrkvu i uhorky. Pridajte nadrobno nakrájané vajíčko, ak je to pre vás lepšie môžete ho tiež postrúhať.
- Nadrobno nakrájajte cibuľu a všetko dobre premiešjate. Na záver dochuťte korením. Pred konzumáciou nátierku posypte ľubovoľnými bylinkami.