Mrkvový krém
4 porcie, príprava 40 minút
Zdroj: Lenka Hejdušková
- 300 g mrkvy
- 150 g sladkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- 400 ml vývaru
- soľ
- kurkuma
- čerstvé bylinky
- opečený cícer
Najemno nakrájanú cibuľku opražte na olivovom oleji, pridajte nakrájanú zeleninu s kurkumou a premiešajte. Zalejte vývarom, polievku dochuťte soľou a nechajte variť, až kým nie je zelenina mäkká. Hotovú polievku rozmixujte ponorným mixérom a pri servírovaní môžete ozdobiť pečeným cícerom.
Nutričné informácie kalórie: 310 kcal bielkoviny: 6,5 g sacharidy: 49 g tuky: 10 g
Recepty plné vitamínov pripravila Lenka Hejdušková. Počas tehotenstva pribrala 18 kg a po pôrode prešla neľahkým obdobím. Podarilo sa jej schudnúť a dnes sa venuje tomu, čo ju baví najviac – výžive a pohybu. Celý jej príbeh nájdete TU.