Podcast: Čím môžeme nahradiť biely cukor pri pečení?
5. 9. 2023, 10:41 (aktualizované: 30. 5. 2024, 21:39)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Rozhodli ste sa konečne vzdať bieleho cukru a začať piecť zdravšie? Pečenie je alchýmia! Niekedy nestačí len vymeniť cukor 1:1.

Video Player is loading.
Podcast: Čím môžeme nahradiť biely cukor pri pečení a nezmeniť tak chuť koláča?Čo musíme pridať a čo odobrať, aby cesto držalo pokope? Koľko medu a stévie môžeme do koláča použiť? Aké sirupy máme na výber? Dokáže ovocie skutočne nahradiť cukor v ceste alebo ho naopak okyslí? Ktorá sladká náhrada nám neovplyvní výslednú chuť? Cukrárka Veronika Kollárová nám prezradila aj to, či sa zo sladkej alternatívy dajú vyrobiť pusinky a ktoré náhrady sú vhodné na karamel.